Más-Világ-Lét Belépés

Más-Világ-Lét A Tudatosság Rendszere


 FŐMENÜ

  FEJOLDAL 


 Más-Világ

 Világ-Lét

 Lét-Váltás

 ALAPISMERETEK

 Tudatosság

 Magocskák
 Kristóf István

 Kristóf István
 Tudatosság Út-Mutató

Kristóf István facebook
  Kristóf István
  facebook

Tantra-Fény-Mag Belépés

Tantra-Fény-Mag facebook
Más-Világ-Lét
A Tudatosság RendSZERe

Önszeretet Feladat

 Önszeretet Feladat

 Más-Világ

 Világ-Lét 

 Lét Váltás 

 

 Az Önszeretet Útja /Gyakorlati megvalósulás/


 1.Lépés-->ELFOGADÁS /önelfogadás/ Elfogadom Magam ilyennek!!!
-A testem ilyen, elfogadom így most
-A jellemem most ilyen. Lassan tudom alakítani, javítani, jobbá tennni.
-Lelkem kissé zavaros. Cipelem a sok blokkot, negatív érzést még!!!
Türelemmel fordulok önmagamhoz. Tudom, hogy meg tudok változni, de addig így fogadom el magam!!!


 2.LÉPÉS --> ÖNDICSÉRET
E napod, majd ezután minden napod során dicsérd meg magad többször, ahányszor csak alkalmad nyílik rá. Akár minden órában keress indokot, valamit amiért dicséret jár neked.
 Kérdés: Mi volt ma, amiért most megdicsérnéd magad???


 3.LÉPÉS -->ÖNKÉNYEZTETÉS
Minden nap adj valami apró ajándékot, figyelmességet Magadnak. Igyál meg egy aromás kávét, egyél meg egy szeletet a kedvenc csokidból, nyalj el egy fagyit, vegyél meg valamit, amit halogattál idáig. /Ha még bátrabban szeretnél haladni, akkor végezz önkielégítést. Adj magadnak orgazmust. Tedd ezt olyan helyen, ahol még nem tetted eddig. Munkahelyen a wc-ben, vagy egy elhagyott irodában. Mindegy, hogy hol, csak ne ott, ahol eddig megszoktad, és amikor megszoktad./
 Kérdés: Adtál ma már Magadnak valami kényeztető figyelmességet? Mi volt az?


 4.LÉPÉS -->ÖNSZERETET
El fogsz jutni oda, hogy ha önmagadra gondolsz, látod magad a tükörben, megszólítanak mások-àAKKOR ÖRÖM és BOLDOGSÁG érzése tölt el. Míg végül eljutsz oda hogy:
ÉN= ÖRÖM, BOLDOGSÁG, SZERETET
 Kérdés: Volt már olyan pillanatod az életedben, hogy ha önmagadra gondoltál, az öröm érzését tapasztaltad? Idézd fel magadban!
 
 Önszeretet Tükrös gyakorlat /Rendkívül hatékony/
 
A feladatot,végezd el a következő egy hétben legalább egyszer, de akár többször is: csendes, nyugodt körülmények között, egyedül, vetkőzz meztelenre és állj egy tükör elé, melyben az egész tested látod! Ne csinálj semmit, csak állj a tükör előtt és nézd magad hosszú percekig! (Fontos, hogy jó minőségű tükröt használj!;)
 
Aztán kezd el a pillantásoddal felfedezni, megismerni saját tested: nézd a hajad, az arcod, a nyakad, a vállad, a kulcscsontod, a karod, az ujjaid, a melleid, a mellbimbóid, fedezd fel az anyajegyeket a testeden, nézegesd a hasad, a derekad a csípőd, az intim testrészeid, a combjaid, a térdeid, a lábszárad, a bokád, a lábfejed, a lábujjaid... Tudd minden porcikádról, hogy milyen, hogy néz ki, legyen szó a mellbimbódról vagy akár a pocakodon lévő „úszógumiról”.
 
Ha végeztél, kezd újra, csak tüzetesebben, mert a tested nem tabu: vedd észre, hogy a tested nem csak egy test, az nem csak úgy ott van, hanem az a Te tested! A tested megismerésére és elfogadására ne sajnáld az időt, ez akár több napon keresztül, de akár heteken át is elhúzódhat. Nagyon fontos, hogy az "Énkép" a testről is kiforrott legyen. Tudjuk, hogy naponta nézed magad a tükörben, viszont mindig a frizurádra, az arcodra, illetve maximum a ruhádra koncentrálsz, ami nagyon-nagyon kevés...
 
Ez a fizikai TESTed…Az asztrális TESTed és Mentális Tested nem látható s két szemeddel, de belső látásoddal és harmadik szemeddel láthatod ezeket is. Kérlek vedd komolyan ezt a feladatot, mert ez első lépcsője annak a fejlődésnek, ami hozzásegít egy élhetőbb és boldog élethez. Köszönöm Neked.
 
 …még néhány gondolat:


Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban” – mondta Gandhi.  


Ami bennünk van, azt tükrözi a külvilág. Ha mi magunk szeretetteljesen fordulunk mások felé, jóindulattal, segítő szándékkal, elfogadással, pontosan ezt fogjuk visszakapni. Erre akkor vagyunk képesek, ha elfogadtuk magunkat a hibáinkkal, tévedéseinkkel, kudarcainkkal együtt és minden negatívitásunkkal együtt szeretjük magunkat. Ha megadjuk saját magunknak azt a törődést, amire szükségünk van az élet különböző szintjein, ha gondoskodunk szükségleteinkről, ahelyett, hogy ezt másoktól várnánk el. Ha belül megváltozunk, megváltozik a körülöttünk lévő világ is. Az egyéni felelősségünk ott kezdődik, hogy a saját életünkben tegyünk rendet, vagyis: magunkat kezdjük el szeretni, szeretettel átalakítani.
 
Ha tiszta szívből szeretjük magunkat, nem számít, mit gondolnak mások és nem akarunk görcsösen nekik megfelelni. A saját utunkat járjuk elkötelezetten, és pontosan ott vagyunk, ahol lennünk kell. Ez a hely pedig éppen az, ahonnan a legtöbb segítséget és szeretetet tudjuk nyújtani másoknak is.
 
Mindez elméletben nagyon egyszerűnek tűnik, de a mindennapok sűrűjében, embert próbáló helyzeteiben gyakran nem könnyű megvalósítani. Amikor mégsem sikerül felülkerekednünk az elvárások rengetegén vagy a saját negatívitásunkon, akkor hajlamosak vagyunk még inkább gyűlölni magunkat a kudarcunkért. Ez azonban ismét tévútra visz.
 
Fontos tudatosítani, hogy nincs szükség arra, hogy önmagunkat megbélyegezzük, elítéljük, büntessük, hiszen minden pillanatban azt tettük, amire éppen akkor képesek voltunk. Kár magunkat ostorozni a régi bűnökért, mivel az akkor számunkra elérhető legjobb tudásunk szerint jártunk el. A jelenünket ne mérgezzük tovább, vonjuk le a következtetéseket, bocsássunk meg szívből, lépjünk tovább és higgyük el, hogy képesek vagyunk minden pillanatban a lehető legjobbat cselekedni. Ahogy haladunk a szeretet útján, egyre közelebb és közelebb kerülünk a valódi lehetőségeinkhez.
 
Néhány egyszerű, de hatékony gyakorlati tanács: Légy hálás magadnak A nap végén mondj köszönetet magadnak mindenért, amit elvégeztél. Dicsérd meg magad minden egyes dologért, amit megtettél, legyen az egy határidős munka befejezése vagy hogy kedves voltál a szomszédoddal. Ez az egyszerű, mindennap ismételt kis rítus folyamatosan azt az üzenetet küldi a tudatalattidnak, hogy értékes és szeretetreméltó vagy. Ajándékozd meg magad minden nap Légy kreatív és gondold végig, mi adja meg neked az elégedettség és a törődés érzését. Lehet ez egy hétvégi kirándulás, egy nap, amit csak magadra szánsz vagy esténkén egy fél óra, amikor nyugodtan elmélkedhetsz úgy, hogy senki nem zavar. Lehet, hogy arra van szükség, hogy következetesen meghúzd a határaidat és ideiglenesen visszautasíts másokat. Emlékeztesd magad arra, hogy valódi szeretetet csak az tud nyújtani, aki önmagával minden szinten rendben van.

 

 Ajánlom a következő írásokat:

 Tudatosság...Mit Jelent? 1. rész Szemléletváltás

 Tudatosság...Mit Jelent? 2. rész Felsőbb (isteni, belső mester) Én. Reinkarnáció. Holisztika.

 Örök Fény A SZERelem állapota

 Vissza a FEJOLDAL -ra

 

Tantra-Fény-Mag Weboldal

Tantra-Fény-Mag WEB

 

 
 Kristóf István


Tantra-Fény-Mag Weboldal Belépés
Tantra-Fény-Mag weboldal

Tantra-Fény-Mag
HÍRLEVÉL Feliratkozás

Mobilbarát reszponzív weboldal
© Kristóf István since 2007
Az oldal tartalmát csak a szerző engedélyével használhatod fel